Reparat Tractor U650 Schimbat Set Motor D110

In acest tutorial de reparare, va prezint tractor U650, motor D 110 defect,din verificarea in timpul functionari motorului sa contatat urmatoarele manifestari si defecte.

1. La pornirea motorului se creaza presiune in radiatorul de apa, eliminind apa pe busonul radiator si pe galeria de evacuare esapament. Constatind aceste aspecte, la motor D 110 este posibil urmatoarele pise defecte .
a. Garnitura chiuloasa arsa .
b. Cilindru coborit in jos sub nivelul blocului.
c. Cilindru crapat fisurat.
d. Chiuloasa crapata fisurata in pereti camerei de racire.

2. Motor pornit; se aude zgomot bataie in partea superioara a blocului motor.
Aceste zgomote si batai la motor D 110 posibil urmatoarele defecte.
a. Bucsa biela uzata.
b. Bolt piston uzat.
c. Uzura locasului in piston pentru bolt
d. Bucsa se roteste in biela.
e. Piston uzat canale segmenti compresie si ungere.

3. Motor pornit; gaze eliminate puternic pe epuratorul de gaze. Din cauza gradului mare de uzura la acest motor, s-a montat in loc de joja pentru verificat nivel unleiului, furtun pentru o evacuare m-ai usoara a gazelor.
Din cauza compresiei mare ce scapa in carterul motoului, ridica uleiu din baia pe furun in sus eliminidul afara.
a. Cilindru uzat
b. Segmenti de compresie de ungere,uzati s-au gripati,fanta segmenti ungere pe linie cu cei de compresie.
c. Piston uzat ,fusta piston uzata ,canale segmenti ungere compresie uzate.

4. Motor porni; Se aude zgomot batai in filtru de aer, in galeria de evacuare se aude un ciofait
Motorul functioneaza in 3, pentru a se stabili ce piston nu functioneaza, s-au slabit pe rind la injectoare 1,2,3.4 condutele de presiune de la pompa de injectie,la nr 4 slabind conducta nu se cunoaste nici o modificare in functionarea motorului,presiunea de injectie pulseaza la cnducta.

Demontind injectorul verificindul daca functionaza, direct pe pompa de injectie .  Toate aceaste aspecte ne indica  defect la chiulasa, m-ai exact la supapele de l-a cilindrul nr 4, posibil defect .

a.  Supapa defecta ; uzura suprafetei de contact cu scaunul; taler supapa crapat s-au fisurat; taler supapa rupt; uzura tija supapa , ghid supapa uzat.

b. scaun supapa defect; uzura suprafetei de contact cu talerul supapei; scaun crpat,fisurat;scaun are joc,misca in locasul di chiulasa

5.Motor pornit; la rece verificarea presiuni de ulei la nanometru cu ceas,presiunea fiind de 5 atm cobornd la 4,5 atm la cald, presiunea mentiniduse la oprirea motorului 6-8 secunde apoi incepe sa scada acul manometrului.
Prin acesta verificare am constatat linia de arbore este buna.

Dupa toate aceste constatari am stabilit defet setul motor,incepind demontarea ansablelor fara domomtarea motorului de pe tractor,astfel am redus din timpul mecesar acestei interventi.
Inainte de a se incepe demontarea, in prima faza se trece la degresarea spalarea exterioara a motorulu cu un jet de apa si uscare.

DEMONTAREA ANSAMBLELOR SI PIESELOR DEFECTE

S-a incepem demontarea ansamblelor si pieselor, in ordine si verifcind starea tehnica in conformitate cu tehnologia de reparatie.
Incepind cu demontarea capotajelor ,masca fata radiator se scot suruburile de fixare. Se demonteaza prefiltru aer.

Se demonteaza capota superioara,prin desfacerea celor doua balamale.
Demontarea corpului filtru aer,de pe suportul radiator si galeria de admisie.  Slabirea celor doua coliere de la mansonul lung, ce face legatura intre radiator si termostat pompa apa.
Demontarea capacul posterior al culbutorilor,ce este strins cu cele patru rozete s-au piulite ,saibele si garniturile de etansare .

Se demontarea rampa culbutorilor precum si conducta de ungere a axului culbutorilor si tijele inpingatoare.
Se desurubeaza  cele 17 piulite cu saibele de otel ,ce este strinsa chiuloasa, dezlipirea chiulasei de pe bloc , ridicarea chiloasei in sus pina se eliberaza din cele 17 prezoane ,luinduse chiuloasa jos.

Punem sub baie un bidon recipient,  se  goleste uleiul din baia de ulei ,desurubind dopul cu filet de la baia de ulei. Se demonteaza  baie de ulei desurubind suruburile de fixare ,  luinduse baia de ulei jos cu garnitura acesteia.

 

 

 

RECUPERARE, RECONDITIONARE, REFOLOSIRE. Cei 3 R ce ne salveaza la buzunar.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *